„Zoo jeans“ jedine su farmerke na svetu u čijem dizajniranju učestvuju lavovi, bengalski tigrovi i smeđi medvedi. Poderane farmereke kojima su „dizajnerski potpis“ dale zveri japanskog zooloskog vrta „Kamine“ nedavo su na aukciji prodate za 1200 dolara. Prihod od prodaje ovog neobičnog modnog artikla namenjen je fondu za zaštitu prirode Japana, a deo je namenjen zoološkom vrtu u kome i žive ove životinje.
zoo jeans 1Grupa volontera „Mineko klub“ u želji da pomogne zoološki vrt u „Kamine“ u gradu Hitačiju u saradnji sa proizvođačima džinsa došla je na ideju da ponudi jedinstven proizvod u svetu – farmerke koje dizajniraju zveri.

Za ove velike mačke i medvede ovo su igračke, a rezultat igranja je iscepani džins na način na koji to mašine ne mogu postići. Proces je jednostavan. Džins se obmota gumom i baci se zverima da se igraju, tačnije da ga cepaju. Materijal se zatim oprezno uzima od životinja, a fabrika u Okojami od njih pravi farmerke.

Za sada su u ponudi tri modela ovog brenda, jedan na čijoj „izradi“ učestvuju lavovi, drugi model obrađuju tigrovi i jedna sa „dizajnerskim potpisom medveda“. Pre nekoliko dana na aukciji je T1 model koji je prošao kroz kandže tigrova prodat za 1200 dolara.

Ovaj neuobičajni komad garderobe izazvao je različite reakcije. Jedni tvrde da je ova tehnika cepanja efikasna i originalna, dok druga strana tvrdi da metod nije previše efikasan jer životinje poderu materijal tek sporadično. Iako su su mišljenja o ovom novom proizvodu na tržištu su podeljena, ne treba zaboraviti da je deo prihoda od prodaje ovhih farmerki namenjen očuvanju prirode Japana kao i poboljšanju uslova života za životinje zoološkog  vrta.