Jedna od najpopularnijih platformi za strimovanje Twitch, poslednjih nedelja bruji zbog snimka poznate Kanadske strimerke Aliniti (Alinity), na kome se vidi kako baca svoju mačku Milo preko glave.

Twitch ima rigorozna pravila, a strimeri mogu biti kažnjeni zbog neprikladnog oblačenja, govora mržnje, upotrebi telefona u toku vožnje i mnogo drugih prekršaja. Kazna je obično zabrana strima na neki vremenski period. Trajanje zabrane zavisi od procene twitch moderatora ali postoji i trajna zabrana. Pored striktnog pridržavanja i kažnjavanja, strimerku Alinity prati glas da uživa zaštitu od Twitch platforme. Naime, ona se često nalazi na udaru drugih strimera jer pored nepridržavanja pravila, prolazi bez posledica. Što nije slučaj sa ostalim strimerima.

Na snimku ispod, možete videti kako svojoj ljubimici daje „votka poljubac“ i skoriji incident gde baca mačku preko glave.

Organizacija PETA se se uključila u kampanju da se Aliniti kazni, dok je organizacija SPCA u odpočela istragu o ovom slučaju u Kanadi.
Peticiju za suspendovanje Aliniti sa Twitch-a na change.org je do sada potpisalo oko 35 000 ljudi.

foto/alinity/instagram