Jelovnik vaše mačke možete obogatiti domaćim krekerima raznih ukusa. Laki su za pravljenje i ne oduzimaju previše vremena, a sigurno će obradovati vašu mezimicu.

macka krekerRIBLJI KREKERI
Sastojci:
170g ribe iz konzerve (tuna ili sardina)
1 šolja kukuruznog brašna
1 šolja belog brašna
80 ml vode
Priprema:
Sve sastojke dobro sjediniti i razvući testo debljine oko 3 cm. Oblikovati male krekere. Peći 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

kreker za mackuPILEĆI KREKERI
Sastojci:
1 ½ šolja skuvane ispasirane piletine
1 šolja brašna
½ šolje pileće supe
½ šolje kukuruznog brašna
1 kašika margarina
Priprema:Pomešati piletinu, pileću supu i margarin, a zatim u to dodati kukuruzno brašno i belo brašno. Mešati dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Testo razvući na debljinu od 3 cm. Oblikovti male krekere i složiti na papir za pečenje. Peći 20 minuta u prethodno zagrejenoj rerni na 180 stepeni.

kuglice sa sirom za mackeKUGLICE SA SIROM
Sastojci:
100g izrendanog trapista
½ šolje brašna
1 pavlaka ili 60 ml jogurta
½ šolje kukuruznog brašna
Priprema:
Pomešati sve sastojeke. Ukoliko je potrebno u testo dodati malo vode. Od testa praviti male kuglice i ređati ih u podmazan pleh. Peći u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 180 stepeni.

KUGLICE SA DŽIGERICOMhrana za macke
Sastojci:
½ šolje skuvane pileće džigerice
80ml vode
1 šolja brašna
po želji dodati skuvane ispasirane šargarepe
1 kašika margarina
Priprema: Pomešati brašno i margarin, u to dodati džigericu i šargarepu i polako dolivati vodu da testo postane glatko. Od testa praviti kuklice i ređati ih u podmazani pleh. Peći 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.