Kablovska televizija u SAD svoju ponudu je proširila novim kanalom za pse pod nazivom „TV Dog“. U pitanju je televizijski program za pse osmišljen da opusti i animira ljubimca dok su njihovi vlasnici van kuće.

tv program za pse

Prvi televizijski program ikada, namenjen samo psima pod nazivom „TV Dog“ počeo je sa emitovanjem u avgustu. Programska šema na kanalu osmišljena je i adaptirana samo za „čovekovog najboljeg prijatelja“. Scene su snimane iz pseće perspektive. Boja je posebno obrađena u post produkciji prilagođena psećem oku, jer psi ne vide crvenu i zelenu boju već plavu i žutu. U okviru programa ne emituju se jaki zvukovi kao što su pucnjava, eksplozije ili hevi metal muzika, jer mogu biti veoma iritirajući za kučiće. Zvuci su posebno obrađeni da prijaju psećim ušima, a muzika je specjalno napisana za njih. Sadržaj kanala osmišljen je da drži pažnju psa, a baziran je na dugogodišnjim istraživanjima i na više od 40 studija ponašanja životinja.
Trenutno oko milion pretplatnika u San Dijegu ima pristup “Tv Dog“-u, a kompanija PTV Media planira da svoju ponudu proširi širom SAD u narednih nekoliko meseci. Korišćenje ovog kanala košta 4,99 dolara mesečno.

 

izvor: usa today
foto:.webstockpro.com