Svi znamo da su mačke umiljata, brbrljiva stvorenja, ali da li ste znali da neke od njih vole da pevaju i sviraju i to rok muziku?! Nije šala, Samanta Martin nekadašnja vlasnica zoovrta došla je na genijalnu ideju i oformila prvi pravi rok bend u kome su svi članovi mačke. Reč je o neobičnom muzičkom sastavu adekvatno nazvanom The Rock Cats.

New-RockCats-cropped - Copy
Frontmen benda je Tuna koja svira na zvnonu (cow bell), a prate je Dakota (bubanj), Suki (gitara), Nue (klavir), Pinki (gitara) i Fidži (udaraljke). Da zvuk bude još puniji, a nastup zanimljiviji gostijući članovi benda su petao Klok Noris koji kljunom udara u dajre i činele, kao i glodar zadužen za gong.

Neverovatne rok mačke su zapravo projekat Akrobatskog mačjeg cirkusa (The Acro-cats) čiji je osnivač upravo Samanta Martin. Cirkus broji 13 mačaka koje je Martinova spasila sa ulice ili usvojila iz azila za napuštene životinje. Od 2009. godine njen cirkus i atraktivni nastupi privlače pažnju javnosti, a ona popularnost koristi kako bi promovisala napuštene mačke i motivisala ljude da ih usvoje. One koje ne uspe da udomi, čuva i sa strpljenjem trenira.

-Svesna sam da ne mogu da usvojim svaku ostavljenu macu, ali u mom srcu i mom autobusu uvek ima mesta za još po neku – izjavila je Martinova.

Ljubitelji i fanovi benda The Rock Cats, ali i cirkusa njihov radi i buduće nastupe mogu pratiti preko zvaničnog sajta Circus Cats.