Poznata je činjenica da mačke uglavnom ne vole vodu. Za mnoge mace kupanje je pravi horor. Kvašenje njihovog krzna izaziva neverovatne reakcije, pa mnoge mačke panično skaču i beže kao da su oprljene. Naravno postoje i izuzeci koji ruše ovaj stereotip. Pogledajte koje su to rase koje uživaju da se igraju i brčkaju u vodi.

turska van macka

Turska Van mačka
Veoma stara rasa koja voli vodu, uživa da pliva i da se igra sa vodom. Ime je dobila po jezeru Van sa čijeg područja potiče i gde je neretko viđana da pliva. Mačka mišićave građe, širokog grudnog koša i dugačkog tela jednostavno je idealno građena za plivanje i u njemu zaista uživa.

 

americka kratkodlaka macka

Američka kratkodlaka
Aktivna i radoznala već digo je jedan od omiljenih kućnih ljubimaca u Americi. Ova veoma razigrana mačka uživa da se igra sa vodom bilo da je učiniji ili na teče na česmi. Osim toga radoznala prugasta mezimica neće se ustručavati da uskoči u kadu punu vode ili da ušeta pod tuš.

 

bengalska macka

Bengalska mačka
Rasa divljeg izgleda i pitome naravi domaće mačke veoma je energična i aktivna. Ova retka rasa takođe obožava da se igra sa vodom. Fascinirana je „plutajućim objektima u vodi“ bilo da je to led u čaši, neka igračka u kadi ili list u bari. Satima se može igrati i potapati razne predmete.

 

turska angora

Turksa Angora
Aktivna, radoznala i druželjubiva mačka na prvi pogled deluje krhko i nežno. Prava je balerina među mačkama i u gracioznim skokovima se često može zateći na neočekivano visokim mestima ali i da se igra sa vodom. Ove mačke obožavaju da se igraju sa vodom u koju vole umočiti šapu i poprskati okolinu ili dugo pažljivo gledati kako iz slavine teče voda.

 

mejn kun

Mejn kun
Najveća rasa među mačkama koja ceo život zadržava karakter mačeta obožava da se igra i istražuje. Nije joj starno ni igranje u vodi. Neretko se može videti da prikljupa tekuću vodu prednjim šapama i iz njih pije, a u stanju je satima da potapa svoje igračke u baru ili u posudu sa vodom.

 

americki bobtejl

Američki bobtejl
Razigrana, prijateljski raspoložena, energična rasa mačke. Njihovo ponašanje često upoređuju sa ponašanjem psa je voli da se igra donošenja bačenih stvari ili dočekuje vlasnika na vratima, ali i da se igra sa vodom.

 

 

 

foto: vetstreet.com, oocities.org