Velika revija mačaka održana je sinoć u šoping centru “Delta City”. Na drugoj po redu manifestaciji učestvovalo je više od 40 mačaka koje su se nadmetale u raznim kategorijama, a titulu najlepšeg učesnika poneo je britanski kratkodlaki mačak Ajfel vlasnika Gorana Lukića. Manifestaciju  su organizovali “Workshop media”, odnosno društvena mreža petfejs.net i “Delta City”. 

ajfel-najlepsa-macka

Ajfel najlepsa mačka revije
foto:petface.net

Mačke svih uzrasta i rasa, sa pedigreom i bez njega bile su zvezede revije održane sinoć u šoping molu „Delat city“. Zelenim tepihom pred brojnim gledaocima prošetale su 42 mačke. Pufnaste mezimice nadmetale su se u deset kategorija: najglasnija, najčupavija, najšarenija, najšarmantnija, najstidljivija mačka, kao i za zabavne titule: gradske cice, najkandžice, najpozerke, naj gracija…
-Interesovanje za ovogodišnju Reviju je zaista veliko. Naša ideja je da ovaj događaj preraste u tradicionalnu manifestaciju. Mace se ove godine takmiče u čak deset kategorija i sve učesnike očekuje nagradna „Natural trainer“ hrana i kozmetika „Biogance“ i „Biospotix“ – izjavila je PR Workshop media Dragana Pačanin.

Mačke koje su uglavnom u naručju svojih vlasnika šetale centralnim atrijumom Delta sitija pokupile su brojne simpatije mnogobrojnih gledalaca. Žiri koji su činili ljubitelji mačaka iz sveta novinarstava, Miloš Lazić sa Index radia, Milica Kovačević novinarka Naxi radia i Kruna Pintarić sa Radia B92, doneo je odluku o naj macama večeri. Najlepšim učesnikom Revije proglašen je tromesečni britanski kratkodlaki mačak  zvani Ajfel vlasnika Gorana Lukića. Na drugom mestu je mačak Conga,  vlasnice Jelene Dulović, a treće mesto zauzela je mala crna maca Anđela.

-Došli smo da se zabavimo i bez velikih očekivanja. Ajfel je veoma mlad mačak pred kojim je velika budućnost – izjavio je ponosni vlasnik Goran Lukić, nakon proglašenja.

Ostali dobitnici nagrada su mačak Sima koji je izabran za najpozera Revije, mačka Micka je proglašena za gradsku cicu, titulu naj gracije ponela je maca pod imenom Oki, dok je za najčupaviju macu proglašen mejn kun zvani Beri Vajt, koji sa nepunih godinu dana ima šest kilograma i 111 cm dužine.

This slideshow requires JavaScript.

Sledeća manifestacija za ljubitelje životinja i njihove ljubimce  je „Deda mraz za kućne ljubimce“ koja će se održati  30. novembra u 15 sati u Delta sitiju.