Dva najpopularnija kućna ljubimca, psi i mačke imaju potpuno različit pristup kada je reč o roditeljstvu. Ponosna mama malog štenca puna je strpljenja i razumevanja prema svom mališanu, dok mačka svoje mače malo drugačije uči osnovnim životnim lekcijama. Pogledajte video i procenite sami.

01

Ženka Labradora uči svoje štene kako da siđe niz stepenice po prvi put. Razigrani mališan je u početku vrlo nesiguran i pogledom traži podršku majke više nego što je koncentrisan na izazov ispred sebe.

Ženka ga ohrabruje i silazi niz stepenice, strpljivo čekajući. Na nekoliko sekundi štene cvili jer očajnički želi da bude uz majku, ali se plaši nepoznatih prepreka. Korak po korak, skuplja hrabrost i silazi niz stepenice gde ga čeka ponosna majka.

Mačke ipak to rade malo drugačije.

Drugi deo snimka pokazuje šest meseci staro mače Belu, koja viri sa ivice potkrovlja. Ono u neverici gleda stepenice ne znajući šta sledeće treba da radi. Zatim se pojavljuje nestrpljiva mama Kimba koja „priskače u pomoć“ i gura mače preko ivice. Mala Bela nije baš imala graciozno sletanje, što dokazuje zvuk lomnjave delić sekunde kasnije.

Ko je bolji roditelj procenite sami. Roditeljstvo je definitivno veština koja se može razviti na različite načine. Nekada je dovoljna podrška, strpljenje i sigurnost, a nekada surova i jasna životna lekcija.