Ukoliko planirate da 1. maj provedete na tradicionalan način, u prirodi sa prijateljima i porodicom, možete da povedete i svog ljubimca. Uz malo planiranja, zagarantovam je dobar provod i siguran dan za vašeg psa.

1. Proverite neposrednu okolinu izletišta
Kada stignete na odredište, na brzinu pregledajte okolinu. Obratite pažnju na polomljeno staklo, bačene stare koske i najvažnije, obaveštenja o mogućim postavljenim otrovima za glodare.

1. maj Fćlledparken
2. Šetnja i igra sa psom
Kada ste pregledali izletište, prošetajte i poigrajte se sa psom. Tako ćete upoznati psa sa novim okruženjem. Dajte mu priliku da njuška i istražuje. Kada se pas upozna sa okolinom, uposlite ga igrom. Na taj način ćete potrošiti njegov višak energije, a pas će u toku dana biti mirniji i opušteniji.

3. Podelite odgovornost
Koliko god da obožavate vašeg psa, celodnevna briga oko njega u novoj sredini može da vas umori. Ipak ste i vi zaslužili odmor. Podelite odgovornost sa još jednom ili dve osobe iz vašeg društva. Poželjno je da osobe koje odredite imaju makar malo iskustva sa psima. U kratkom dogovoru sa ostatkom “pasjeg tima”, možete da usaglasite neka opšta pravila ( šta pas sme, a šta ne ). Ukoliko se tri osobe staraju o psu, možete da podelite vreme izleta na tri i da tako svako ima svoju “smenu”.

4. Hranjenje
Podrazumeva se da ćete psu dati malo hrane koju spremate na uranku, ali ponesite i uobičajnu hranu za vašeg ljubimca, koju ćete držati na hladnom mestu. Izbegavajte da mu dajete luk i bilo kakav alkohol. Ne prejedajte psa i zamolite druge da ga krišom ne hrane.

02
5. Obezbedite svežu vodu za psa
Ponesite činiju za vodu i potrudite se da pasu uvek bude dostupna sveža voda.

6. Mesto za psa.
Potrudite se da psu obezbedite hladovinu. U časovima odmora možete ga vezati na povodac u svojoj neposrednoj blizini, ali nemojte ga držati vezanog sve vreme. Ukoliko nema hladovine na mestu gde pravite uranak, iskoristite hlad od kola ili suncobrana. Ne zaboravite da ste vi odgovorni za ponašanje vašeg ljubimca. Ne puštajte ga da luta okolo i “uznemirava” druge izletnike. Ono što je vama simpatično, drugima može da smeta.

7. Higijena

– peškir ( u slučaju kiše )

– vlažne maramice za šape

– kese za pseći izmet

8. Ne zaboravaite da se lepo provedete i uživate