Neobična prednovogodišnja zabava pod nazivom „Deda Mraz za kućne ljubimce“ održana je juče u Delta sitiju. U okviru višesatnog programa mnogobrojni kućni ljubimci dobili su prve novogodišnje poklone od Deda Mraza, slikali se, pozirali za portrete, a mnogi su su se i takmičili u brzom jedenju hrane. Svi posetioci imali su priliku da se upoznaju sa radom Udruženja za brigu o životinjama „Beta“ i da udome novog četvoronožnog drugara.

dm11

Centralni atrijum Delta sitija juče od 15 časova bio je rezervisan za kućne ljubimce. Mnogobrojni psi, mačke, zečevi, hrčci, nekoliko kornjača i činčila sa svojim valsnicima okupili su se na prednovogodišnjoj zabavi koju drugi put u Beogradu organizuje “Workshop media”, odnosno društvena mreža petfejs.net u saradnju sa Delta sitijem.

– „Deda Mraz za kućne ljubimce“ održava se drugi put u Beogradu. Ove godine imamo rekordan broj ljubimaca koji su najavili dolazak, čak 275. Pripremili smo paketiće za sve ljubimce, koje je obezbedio „Natural trainer“ hrana i kozmetika „Biogance“ i „Biospotix“. Svi posetioci koji dođu imaće priliku da se slikaju sa Deda Mrazom koji će im uručiti paketić. Za posetioce smo pripremili zanimljive sadržaje. Osim toga ove godine sa nama je i Udruženja za brigu o životinjama „Beta“ – rekla je PR Workshop media Dragana Pačanin.

dm08Dok su pojedini vlasnici i njihovi ljubimci u dugačkom redu čekali da dođu do Deda Mraza i dobiju poklone, drugi su se zabavljali i pozirali mladim umetnicima iz Likovnog ateljea Jelovac koji su besplatno skicirali portrete ljubimaca. U ulozi modela najviše su uživali nestašni psi, a iskusni slikari su sa lakoćom zabeležili njihov karakter.

-Pridružili smo se ovoj akciji jer smo želeli da na kreativan i zanimljiv način doprinesemo ovom događaju. Likovni atelje Jelovac prvi put učestvuje u ovakvoj akciji i zaista smo iznenađeni interesovanjem. Mnogi posetioci bili su raspoloženi da poziriaju za portret, dok su namlađi sugrađani imali priliku da nauče kako sami da nacrtaju svog kućnog ljubimca – izjavio je Danilo Jelovac, umetnik iz ovog ateljea.

dm21Mnogi ljubimci takođe su se fotografisali i za takmičenju za „Novogodišnju petfacu“ koja će biti izabrana 30 decembra. Takođe ove godine organizovano je nadmetanje u brzom jedenju hrane, a svi učesnici bili su raspoređeni u tri kategorije.

Udruženje za brigu o životinjama „Beta“ bilo je gost ovog događaja. Volonteri ove neprofitne organizacije koja se više godine bavi rešavanjem problema napuštenih životinja odgovarali su na sva pitanja posetilaca koji su zainteresovani da udome ljubimca.

– Došli smo ovde da podržimo ovu fenomenalnu akciju i da se se upoznamo i odgovorimo na pitanja i nedoumice naših sugrađana koji žele da udome jednu od naših životinja. Danas smo doveli samo dve, a trenutno na dom čeka čak 30 životinja – izjavila je predsednica Udruženja Jelena Veselinov.

This slideshow requires JavaScript.