Pas Keler (Keller) slep i bez jedne noge sa svojim gazdom svaki dan ide u neuobičajenu „šetnju“ Njujorkom. Keler i njegov vlasnik Džoš Vulf (Josh Wulf) krstare ulicama metropole na biciklu i posebnoj prikolici.

slepi pas keler 1Džoš Vulf prvi put je video Kelera dok je radio kao volonter u jednom njujorškom azilu za životinje. Neobičana lutlica brzo je osvojila Džošovo srce koji ju je usvojio.

Džoš je saznao da je Keler slepa od rođenja, ali i da se uprkos tom nedostatku prilično dobro snalazila dok je lutala ulicama Njujorka sve dok nije doživela nesreću u kojoj je izgubila nogu, a osim toga morali su da  joj odstrane i oba oka zbog glaukoma.

Uprkos svemu ovaj pas je i dalje pokazivo veliko interesovanje za svet koji ga okružuje i ogromnu volju da uživa u njemu. Njegova gazda Džoš pobrinuo se da svom ljubimcu sa posebnim potrebama omogući što zanimljiviji život.
U prvu neobičnu šetnju Džoš je svog psa poveo u kanuu koji je prikačio za biciklu. Šetnja se pokazala kao pun pogodak.


Inspirisan Kelerovom voljom za životom i uživanjem u vožnji Džoš je napravio posebnu žarko crvenu prikolucu u kojoj sada svakodnevno vozi Kelera.
Džoš je jednom intrvjuu izjavio da  povremeno nailaze na čudne poglede prolaznika, ali mnogo ćešće ovaj neobični prizor izaziva oduševljenje i mami osmehe na lica mnogih.

-Keler me je naučila strpljenju i pokazala kako da posmatram svet iz ugla onih sa posebnim potrebama izjavio je Džoš dodajući da je njegov pas isti kao i svaki drugi ljubimac koji uživa u pažnji i ljubavi.

 

izvor: mnn.com
foto: mashable.com