Eldadu Hagaru srce se slomilo kada je ugledao Majli, napuštenog psa koji živi u gomili smeća na deponiji nedaleko od Los Anđelesa. Bila je teško bolesna i slaba da nije ni pokušala da pobegne. Eldad je morao da joj pomogne, a hrabra Majli uspela je, uz predanu negu veterinara, da se oporavi i stekne novog prijatelja, drugog spašenog psa.

12.13.13-Dog-Rescued-from-Trash-Heap1
– Kada sam stigao tamo, nisam verovao šta vidim – rekao je Hagar, osnivač udruženja „Hope For Paws“. – Mesto je izgledalo kao da je pogođeno cunamijem.

Mili je ostavljena da ugine na gomili đubreta i tako je živela nekoliko meseci. Njeno stanje je bilo izuzetno loše i ovo je jedan od najtežih slučajeva sa kojima se Udruženje susrelo. Bila je bolesna i gladna, a trpela je neverovane bolove. Kada joj je Eldad prišao bila je toliko slaba da nije ni pokušala da pobegne.

12.13.13-Dog-Rescued-from-Trash-Heap2
Volonteri udruženja najbolje znaju koliko je teško pomoći i spasiti traumatizovane pse, koji su dugo trpeli zlostavljanje. Naoružan strpljenjem Eldad je proveo sat vremena uz Majli nudeći joj hranu kako bi zadobio njeno poverenje. Stavio joj je povodac oko vrata, ali pas je bio uplašen i nije hteo da napusti jedini dom za koji zna. Na kraju je ipak popustila i sela u vozilo.

Veterinari su utvrdili da Majli pati od neuhranjenosti, šuge, parazita i bakterijskih infekcija koje je trebalo pod hitno lečiti. Odmor i lekovite kupke pomogle su joj da zaleči rane.

12.13.13-Dog-Rescued-from-Trash-Heap3
Već treći dan od kako je spašena bila je spremna da svom heroju da poljubav zahvalnosti. Par nedelja kasnije upoznala je Frenkija, psa spašenog iz cevi za odvod. Ubrzo su Majli i Frenki postali najbolji prijatelji, pomogavši jedan drugome da izleče svoje traume.
Majli i Frenki se trenutno nalaze u Los Anđelesu i spremni su da pronađu nove domove. Njih dvoje su toliko slatki kao par da bi bila prava šteta da ih ne usvoje zajedno!

Izvor: Eldad Hagar (Hope For Paws) / Life With Dogs