Jubilarna deseta igra popularnog serijala Call of Duty pod nazivom Ghosts kojom počinje novo poglavlje franšize donosi mnoge promene. Igra za čiji je scenario angažovan oskarovac Stiven Gejgen, režiser i scenarista filmova kao što su „Traffic“ i „Syriana“ predstavlja novu priču i okruženje, novi grafički endžin, ali i nove aktere. Posebnu pažnju javnosti privukao je nemački ovčar Rajli, saborac i ravnopravni član specijalne jedinice.

pas Rajli call of duty

Tim koji je radio na razvoju Rajlijevog lika naveo je da je ovaj pas odmah izazvao veliko interesovanje svih koji su pogledali trejlere u kojima je bio predstavljen novi član jedinice. Tokom rada na novoj video igri želeli su da što realnije prikažu sve likove. Autentičnost novom akteru dao je penzionisani vojni pas Rajli (Riley), čije je dugogodišnje iskustvo sa ratom zahvaćenih područja poslužilo kao osnova.

Za snimanje kretanja psa u video igri i njegovog ponašanja u raznim situacijama i akcijama korišćeni su nemački ovčar i border koli.

pas Rajli call of duty

Veliki izazov tokom snimanja pokreta koji će biti iskorišćeni za novog člana jedinice Rajlija bio je ambijent, jer su svi pokreti snimani u studiju.

Pas Rajli je u novoj verziji igre ravnopravan saborac koji nosi na sebi kameru i mikrofon i pomaže igračima u raznim situacijama. Preko malih zvučnika on prima komande, ide u izvidnicu, napada, a može poslužiti i kao važno oružje.
Uprkos agresivnoj prirodi psa u igri, od trenutka kada se Rajli pojavio u trejlerima za „Ghost“ pas je dobio ogromnu podršku i popularnost. Za samo nedulju dana na twiter profilu kreiranom za Rajlija, ovaj pas je imao 21 000 pratilaca.

Pogledajte trejler:

 

 

foto: psu.com, kentucky.com