Životinje poseduju različite vrste snage. Neke su velike i imaju mogućnost da svojom sirovom snagom podižu, vuku, nose ogromne terete. Druge životinje mogu biti veoma male, ali sa ogromnom snagom u odnosu na svoju veličinu. Ovim životinjama bi pozavideli i najjači ljudi na svetu.
Pripremite se da budete zapanjeni!

Orao
Orao je najsnažnija ptica. U stanju je da podigne četiri puta više od svoje težine tokom leta.

orao

Grizli medved
Kada je reč o čistoj snazi, grizli može da podigne preko 500 kilograma, ili 0,8 puta svoje telesne težine.

medved grizli

Vo
Vo može da povuče i nosi oko 900 kilograma, što čini 1.5 puta od njegove telesne težine i to preko neravnog terena.

vo

Tigar
Retko ko bi mogao da se pohvali da može da podigne oko 550 kilograma 10 metara u vis na drvo. Tigar diže plen dva puta teži od njega.

tiger

Gorila
Gorila može da podigne oko 2000 kilograma (težina oko 30 ljudi), a ova neverovatna cifra čini preko 10 puta više od njihove težine.

gorila

Slon
Po sirovoj snazi, slonovi su najjače kopnene životinje. Afrički slonovi mogu da dostignu težinu od 6 500 kilograma, a mogu da nose i do 9 000 kilograma (težina od 130 odraslih ljudi).

Elephant Family

Mrav krojač
Ovaj fantastični mrav može da podigne i nosi u vojim čeljustima 50 puta više od svoje telesne težine (oko 500 miligrama). To je isto kao kada bi čovek zubima podigao i nosio kamion.

mrav

Nosorog buba
Ovaj insekt može da podigne 850 puta svoju težinu. Kada bi čovek imao snagu nosorog bube, mogao bi da podigne objekat od 65 tona.

buba nosorog

Balegar
Balegar nije samo najjači instekt na svetu, on je najjača životinja na planeti kada uzmemo u obzir njegovu snagu u odnosu na veličinu. Balegari mogu povući 1 141 puta svoju težinu. To je ekvivalet od prosečnog čoveka koji vuče 6 dovospratnih autobusa punih ljudi. E, to je snaga!

Green Dung Beetles (Garreta nitens) rolling dung balls