Tradicionalna Međunarodna izložba mačaka biće održana 8. i 9. marta na Beogradskom sajmu. Tema ovogodišnje izložbe u organizaciji društva „Felis Serbica“ i međunarodne asocijacijie TICA je 8 mart.

izlozba macakaČetvrta po redu Međunarodna izložba mačaka i ovaj put okupiće brojne izlagače iz zemlje i inostranstva koji će tokom dva dana predstaviti svoje ljubimce najrazličitijih rasa. Tema ovogodišnje izložbe je „8. mart“ i u duhu praznika žena ringove će krasiti fotografije uspešnih žena koje su ostavile svoj trag u raznim oblastima nauke, tehnike, slikarstva, glume…
Do sada je prijavljeno više od 60 mačaka raznih rasa, od kojih neke dolaze iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Austrije, Nemačke , Rusije,pa čak i iz Engleske. Osim toga na ovogodišnjoj izložbi biće predstavljene retke rase koje beogradska publika nije imala priliku da vidi kao što je snowshoe ili savna.
Najbolje u raznim kategorijama biraće sudije iz Austrije, Španije, Francuske i Danske. Ocenjivanje će se vršiti u 10 krugova, a proglašenje pobednika biće u nedelju.
Rok za prijavljivanje traje do kraja februara. Mačku možete prijaviti neposredno putem sajta: www.i-tica.com ili potrebne podatke možete poslati na imejl: catshow.serbia@gmail.com
Izložba će oba dana vikenda trajati od 9.30 do 18 časova, a cena ulaznice je 200 dinara za odrasle, odnosno 100 dinara za decu.