Poplavni talas koji je teško pogodio sve delove naše zemlje, ujedinio je narod! Pomoć stiže sa svih strana, ali ne smemo zaboraviti na naše ljubimce kojima je takođe neohodna pomoć!

poplava02
U Beogradu je već pokrenuto nekoliko akcija. Na Veterinarskom fakultetu (Bulevar oslobođenja 18) danas 18.05. od 14 do 19h možete doneti hranu i vodu za spašene pse.

Neprofitna organizacija Nahrani psa uz pomoć portala Petfrendli i Zivotinje.rs već su sakupili impozantnu količinu hrane, a deo je već stigao do najugroženijih područja kao što je poplavljeni azil u Ubu. Njihov punkt je Mikser House u Karađorđevoj broj 46. Volonteri apeluju da hrana za pse u vidu granula i konzervi kao i voda jesu prioritet, ali da su potrebna sredstva protiv buva i krpelja, lekovi za čišćenje od parazita i šamponi.

Volonteri Udruženja Beta Beograd i Udruženja građana Alfa trenutno se nalaze na terenu u Obrenocu i pokušavaju da izvuku životinje na suvo i sigurno!

Akciji su se priključili i građani Novog Sada, pa svi zainteresovani mogu pružiti svoj doprinos u hrani i opremi za ljubimce danas od 10h u veterinarskoj ambulanti „Eurovet“, u Ulici Kralja Petra I br. 28.

Hvala svima koji učestvuju u akciji kao i svim dobrim ljudima koji su odlučili da pomognu!

Foto: Tanjug