Prase po imenu Ester priredilo je brojna iznenađenja svojim vlasnicima koje su je udomili misleći da u svoj dom u Torontu donose mikro prase.

ester the wonder pigKada su Steve Jenkins i Derek Walter iz Kanade pre godinu dana odlučili da udome mikro prase nisu mogli ni da pretpostave kakava ih iznenađenja očekuju. Prase po imenu Ester (Esther) stiglo je u svoj novi  dom u Torontu sa svega desetak kilograma. Međutim na zaprepašćenje vlasnika Ester je iz meseca u mesec sve više rasla i rasla…Porodica iz  Kanade koja u svom domu već imala dva psa i dve mačke dobila je još jedno „ljubimče“ teško čak 170 kilograma.
Ovaj „klempavi teškaš“ koji je prerastao sva očekivanja šarmirao je sve u njegovoj okolini. Ni jedna igra ne počinje bez Ester. Obožava da trči i da se igra i sa psima i sa mačkama. Velika je maza, a posebno uživa da se „sklupča“ i odspava uz svoje vlasnike.  Osim toga Ester je često kolovođa za mnoge nestašluke. Ovo inteligentno prase bez muke je savladalo sve kvake u domu, a neretko u potrazi za užinom sama otvora frižider i kuhinjske elemente.
Neobični ljubimac sa svojom pozamašnom kilažom doneo je velike promene u životu Steve Jenkins i Derek Walter. Više puta su morali da menjaju kuću, a uz to su stalno otkrivali nove stvari o ovim životinjama. Otkrili su i mnogi drugi vlasnici prevareni i da su umesto mikro praseta dobili pravu svinju. Saznali su da je Ester rođena na komercijalnoj farmi, odakle bi, da je nisu udomili, pre ili kasnije izašla u šniclama.

 

Ljibav i privrženost prema Ester kao i saznanje kakvu bi sudbinu imala da nije došla kod njih navela ih je da preispitaju svoje stavove i odnos prema životinjama.
Potpuno su izbacili meso sa svojih jelovnika i odlučili se za vegetarijanski način ishrane. Osim toga Steve Jenkins i Derek Walter u želji da svoje iskustvo sa ovim neuobičajenim ljubimcem podele sa drugima i  u nadi da će još ljudi uvideti da ove životinje isto mogu biti privržene i osećajne kao i svaki drugi ljubimac, otvorili su fejsbuk stranu Esther the Wonder Pig, a planiraju da otvore i prihvatilište.

„Mikro prase“ Ester koje nije trebalo da bude teže od 30 kilograma danas ima 170 i još uvek raste, ali i nastavlja da privlači pažnju mnogih ljubitelja životinja, organizacija i medija.

izvor: mnn.com
foto: Esther the wonder pig