Takmičenje za Najružnijeg psa na svetu 2014. održano je u petak 20.06 u Kaliforniji. Za ovu ne tako laskavu titulu takmičilo se 30 pasa koji su ušli u uži izbor glasovima publike.

1403372270000-peanut
Sudije nisu imale baš lak zadatak jer je većina pasa imala različite deformitete od krivih zuba, preko izbačenih jezika do buljavih očiju i krivih kičmi, ali prvo mesto i glavna nagrada otišla je u „šapice“ Peanut (Kikiriki). Kikiriki je dvogodišnji mešanac Čivave i Ši cu-a, a njena harizmatična ličnost, krezub osmeh i otečene oči kao posledica opekotina koje je zadobila kao štene, nikoga ne ostavlaju ravnodušnim.

Kikirikijeva vlasnica, Holi Čendler iz Severne Karoline, planira da nagradu od 1, 500 $ donira za pse koji su imali traumatičnu mladost i omogući im veterinarsku negu kako bi i ti psi nastavili normalan život i imali iste mogućnosti i ljubav vlasnika kao i Kikiriki. Pored novčane nagrade Kikiriki je dobila nacionalno priznanje i gostovaće u emisiji „Dobro jutro Ameriko“ (Good Morning America). Vlasnica se nada da će ovo gostvanje i slavu njenog psa iskoristiti da podigne svest ljudi i ukaže na veliki problem zlostavljanja pasa.

Pogledajte kojim psima je izmakla ovogodinja titula za najružnijeg psa na svetu:

This slideshow requires JavaScript.