Tržište proizvoda za kućne ljubimce iz godine u godinu sve više pomera granice. Već smo pisali o gedžetima za kućne lubimce, a sada je ponuda na zapadnom tržištu otišla i korak dalje sa iPad aplikacijama dizajniranim posebno za kućne ljubimce, koje postaju sve popularnije i traženije. Predstavljamo vam samo neke od popularnih aplikacija namenjene mačkama i psima , međutim i drugi ljubimci su zainteresovani za njih.

Aplikacije za pse

pas iPadIgrice za pse – Besplatne aplikacije nude brojne igrice dizajnirane za „čovekovog najboljeg prijatilja“. Igrice su osmišljene da zabavljaju psa tako što će on imati mogućnost da na ekranu juri razne sitne životinjice. Koliko će pas biti nežan prema ekranu na telefonu i da li će mobilni nove generacije postati nova glodalica psu ostaje još uvek otvoreno pitanje.
Pet akustika – Tvorci ove aplikacije tvrde da ona ima mogućnost kreiranja prijatnih i umirujućih melodija za psa, bilo kada i bilo gde. Takođe je dizajnirana da proizvodi visokofrekvente zvukove koje samo životinje mogu čuti. Cena ove aplikacije je oko 2 dolara.

macka iPad

Aplikacije za mačke

Igrica za mačke – Ova besplatna aplikacija omogućava maci da juri leptire po ekranu, uhvati miša ili juri njoj uvek zanimljive lasere. U naprednim nivoima može se aktivirati i zvuk radi bolje zabave. Osim toga postoji i opcija da se na društvenim mrežama objavi rezultat koji je vaša ljubimica postigla.
Mačji ribolov –aplikacija je osmišljena da zabavi mačke koje vole da hvataju ribe. Mačke moraju pratiti kretanje ribe i uhvatiti ih što više. Aplikacija je besplatna.
Boja za mačke – U okviru ove igrice mačka će dok juri miša po ekranu uz pomoć puno boja i oblika moći da nacrta lepo umetničko delo. Ova aplikacija je 2 dolara.

Aplikacija koja iako nije specijalno dizajnirana za reptile izgleda da je privukla pažnju i tim kućnim ljubimcima. Pogledajte video na kome gušter uživa u igrici sakupljajući pčele, leptire, crve i druge bube.

 

 

izvor: mnn.com
foto: sodahead.com, flicker.com