Na hiljade kostimiranih vlasnika sa svojim ljubimcima učestvovalo je u manifestacijama organizovanim pred planetarno popularni praznik Halloween. Zabave, šetnje i maskenbali održani su na dva različita kontinenta protekle subote.

Takmičenje za najbolji pseći Halloween kostim, održano u Manili (Filipini), privuklo je veliki broj posetilaca. Ulicama su uz pratnju vlasnika paradirali psi u kreativnim i neobičnim kostimima, pa su tako prolaznici mogli da vide ljubimce prerušene u vešticu, slepog miša, bezglavog psa…
Manifestaciju je organizovalo Filipinsko udruženje za zaštitu životinja (Philippine Animal Welfare Society),a glavna ideja je da vlasnici prodube odnos sa svojim mezimcima i zajedno se dobro zabave.

Druga velika manifestacija povodom Noći veštica organizovana je u Njujorku. Na Tomkins skveru po 23. put održanja je godišnja Helloween parada pasa, a glavni učesnici bili su psi maskirani kao filmski junaci iz Ratova zvezda, Kinkg Konga, Čarobnjaka iz Oza i mnogi drugi. U koje su sve odevne kombinacije bili obučeni vlasnici i psi pogledajte na slikama.

Foto:
– dailyrecord.co.uk
– buzzfeed.com