U moru modernih tehnološkogih spravica i naprava koje svakodnevicu čine lepšom, lakšom i funkcionalnijim svakako ne nedostaju i fenomenalni hi – tech uređaji namenjeni kvalitetnijem životu kućnih ljubimaca. Spisak je bez kraja od igračaka, preko hranilica do GPS ogrlica. Pogledajte neke od ovih čudesnih spravica koje su u ponudi na tržištima širom sveta.

laserska lampaInteraktivna laserska lampa

Mnoge  mačke i psi konstantno traže nove i interesantne igre. Ovaj gedžet koji naizmenično projektuje različite laserske šablone i oblike privućiće pažnju i najzahtevnijih ljubimaca. Laserska lampa programirana je da se gasi na svakih 15 minuta, a takođe je ostavljena i mogućnost da sami vlasnici kreiraju nove šablone i prilagode obim projekcija.

 

cesmaAutomatska česma za vodu

Ova sprava predviđena za dvorište omogućiće da ljubimci uvek imaju svežu i hladnu vodu. Gedžet koji se priključuje na česmu u dvorištu uz pomoć senzora koji detektuje blizinu ljubimca već na pola metra ukljućiće vodu i obezbediti ljubimcu osveženje.

 

gps ogrlica

GPS ogrlica

Ogrlica sa navigacijskim čipom omogućava vlasniku da prati kretanje ljubimca. Uređaj je osmišljen tako da šalje detaljnu mapu kretanja psa vlasniku koji sve to može pratiti na smart fonu, I-podu ili kompjuteru.

ogrlica za pse
SMS upozorenje kada je previše toplo

Ogrlica za pse koja šalje sms upozorenje vlasniku psa kada je kućnom ljubimcu previše vruće. Ova jedinstvena ogrlica, projekat kanadske kompanije, informacije o telesnoj temperaturi psa šalje pomoću internet konekcije, koristeći kodirani čip i sim karticu. Ukoliko telesna temperatura psa pređe 38 stepeni vlasnik psa će biti odmah upozoren sms porukom. Proizvod se očekuje na tržištu tokom ove godine.

 

hranilicaElektronska hranilica za ljubimce

Elektronska hranilica za kućne ljubimce za 2 obroka osmišljena je da nahrani ljubimca, ali i da ih spreči da se prejedu kao što to obično i čine kada imaju veću količinu hrane na raspolaganju. Sprava automatski hrani ljubimce 2 puta dnevno. Hrana se se stavlja u dve komore koje se ne mogu otvoriti istovremeno.

 

usb ogrlicaUSB ogrlica sa kamerom

Svet iz perpektive vešeg ljubimca otkrićete zahvaljujući ogrlici sa kamerom koja snima sve što je tokom dana radio vaš „najbolji prijatelj“. Ogrlica koja je ustvari USB čuva sve podatke koje kada god želite možete pogledati na vašem kompjuteru.

 

gramafonDJ pult za mace

Korisna zanimacija za mačke originalnog dizajna napravljena od tkanina na kojima će maca satima oštriti nokte. Gramagon je dizajniran da se okreće, a po želji vlasnika moguće je instalirati i razne melodije.