Ovogodišnji Dan kućnih ljubimaca biće obeležen akcijama prikupljanja pomoći. Mnoga udruženja za zaštitu životinja, ali i pojedinci organizovali su se kako bi iz poplavljenih gradova i manjih mesta spasili ljubimce i napuštene životinje. Dosta njih je već na sigurnom, a pomoć u hrani, vodi i lekovima je više nego potrebna! Evo gde sve narednih dana možete odneti granule, konzerve sa hranom, vodu, sredstva protiv buva i krpelja, povoce, sredstva za higijenu…

490x370_macka-i-pas-u-vodi1. Bitef teatar 20.05 od 18 do 20h – Zajednička akcija Bitef teatra i Udruženja Beta Beograd. Volonteri apeluju da su pored hrane hitno potrebni povoci, ogrlice, antibiotici, tablete protiv parazita i sredstva protiv buva i krpelja.

2. Parking ispred Pet centra na Novom Beogradu 20.05 od 15 do 18h – Akciju je pokrenulo Prihvatilište Draževac. Iz prihvatilišta pozivaju sve humane ljude i ljubitelje životinja da doniraju u skladu sa svojim mogućnostima hranu, almpule, ogrlice protiv parazita i vodu za piće.

3. Hol Filološkog fakulteta 21.05. od 11 do 20h – Akciju su pokrenuli studenti faklteta. Najpotrebnija je hrana za mace i kuce kao i sredstva za higijenu. Potrebana su i sredstva za dezinfekciju – alkohol, asepsol, rukavice…

Građani Niša takođe sakupljaju pomoć za životinje iz poplavljenih područja. Odziv je odličan i do sada su prikupili više od 400 kg hrane i oko 20 hiljada dinara. Inicijatori akcije uz podršku Udruženja za zaštitu životinja „FAPS“ i „Zoo-planet“, pozivaju sugrađane koji su u mogućnosti da prihvate nekog od evakuisanih pasa ili da dođu u pet šop „Fido“ u Dušanovoj ulici u Nišu i doniraju hranu. Pet šop nudi popust od 20% za sve koji kupuju hranu za spašene životinje. Akcija traje danas i sutra od 11 do 17h.