KSK “Agility Bečmen“ jedan je od tri agiliti kluba u Srbiji koji je postigao značajne uspehe, iako postoji samo godinu dana. Osim obuke za ovaj kinološki sport, bave se i profesionalnom dresurom svih rasa i uzrasta pasa.

agility becmenNajmlađi agiliti klub sa sedištem u Bečmenu osnovali su Miroslav i Miška Tomić iz Bečmena. Miška je licencirani instruktor poslušnosti i licencirani agility trener.  Miki se godinama bavi profesionalnom obukom osnovne poslušnosti svih rasa pasa, priprema pse za polaganje ispita, a takođe drži i treninge odbrane i napada.

-Klub smo osnovali pre godinu dana i polako širimo članstvo. Naša škola za socijalizaciju i obuku pasa organizuje treninge odbrane i napada, agiliti kurs, pripremanje psa za izložbe, hendlovanje na izložbama, socijalizaciju psa i rešavanje problematičnog ponašanja – izjavio je Miroslav dodajući da je njihov rad usmeren na razvijanje odnosa vlasnika i psa sa ciljem da se dovede na najviši nivo.

Osim toga u klubu ističu da  su treninzi i obuka zasnovani na pozitivnoj motivaciji psa u okviru koje se primenjuju različite metode uklučujući i  kliker-metodu. Broj članova polako raste, a vrata kluba su uvek otvorena svim zainteresovanim vlasnicima pasa i njihovim ljubimcima. Često se dešava da vlasnici dovedu psa na osnovnu obuku, a nakon toga se pridruže i agiliti treninzima.

Miroslav i Miška su objasnili da je agiliti sport kojim mogu da se bave svi psi  pod uslovom da im to njihovo zdravlje, kondicija i telesna građa dozvoljava. Ovaj sport omogućava da vlasnici i psi aktivno provode vreme zajedno, da izgrade dobar odnos, a ujedno i da se lepo zabave.

-Kursevi i treninzi najčešće su se održavali na Novom Beogradu, ali od pre par meseci agiliti treninge organizujemo u Bečmenu gde imamo nov poligon sa svim preprekama za agiliti- objasnila je Miška.

agility preprekaMeđu brojnim uspesima kluba, izdvajamo prvo mesto na Državnom prvenstvu Srbije u agilitiju koje dve godine za redom osvajaju Miroslav i  ženka rase belgijski ovčar Samba. Hrvatski ovčar zvani  Gera čiji je vodič Miška u svojoj takmičarskoj istoriji ima brojne pobede na takmičenjima širom Evrope. Podmladak kluba čine Panda, Kondor, Lejdi i Brodi. Panda  je ženka rase border koli neverovatne brzine i talenta. Labradorka Lejdi čiji je vodič Luka i bradati koli Brodi čiji je vodič Maja nakon osnovne obuke pridružili su se agiliti treninzima. Kondor je tormesečni  belgijski ovčar – malinoa za koga u klubu kažu da je Sambin naslednik i da njegovo vreme tek dolazi.

Pogledajte kako to rade u KSK „Agility Bečmen“:

kontakt KSK „Agility Bečmen“: http://mikisamba.weebly.com/