Svaku šetnju iskoristite za druženje sa psom ali i kao trening. Postoji mnogo lakih i efikasnih načina da se izlazak napolje učini zanimljivijim . Predstavljamo vam 8 načina pomoću kojih brzo i lako svaku šetnju možete pretvoriti u novi izazov.

 

pas trcanje1. Menjajte tempo
Kada izađete u šetnju umesto da hodate istom brzinom, probajte da ubrzate tempo. Počnite u sporijem ritmu pa postepeno ubrzajte, a zatim opet usporite. Osim toga šetnju možete pretvoriti i u dobar terning pa umesto da šetate probajte da ubacite i lagani džoging.

pas u setnji 12. Ne idite uvek istim putem
Hodanje istim putem iz dana u dan brzo postaje dosadno. Ne morate da idete na drugi deo grada, ali bar probajte da prošetate drugim ulicama na putu do parka. Šetnja će biti sigurno mnogo zanimljivija i vama, a i vašem psu koji će se zainteresovati za novu okolinu.
pas setnja u prirodi3. Promenite lokaciju
Kada imate vremena prošetajte do drugog parka ili priuštite sebi i vašem ljubimcu lepu šetnju pored reke. Ovakva promena prijaće vašem ljubimcu koji će sa puno entuzijazma istraživati novu mesto.
psi druzenje4.Nađite društvo
Organizujte se sa prijateljima koji imaju ljubimce i idite zajedno u park. Dok vi ćaskate vaši ljubimci će se više i kvalitetnije igrati i zabavljati nego kad njuškaju po parku sami. Osim toga na ovaj način vaš pas će razviti poverenje prema ostalim pripadnicima svoje vrste i naučiće kako da se ponaša sa drugim psima.
pas istrazivanje5.Dozvolite psu da onjuši prostor
Mada to nekada zna biti iritantno, ali imajte strpljenja za vašeg psa koji jednostavno mora da stane i onjuši svaki novi miris koji oseti dok šetate. Pas želi da istraži svet koji ga okružuje, a iskoristite i svaku priliku da ga upoznate sa novim stvarima mirisima i zvukovima. Otkrivanje novih stvari u okolini će vašem ljubimcu sigurno zaokupiti pažnju neko vreme, a uvek će biti zanimljivo posmatrati njegove reakcije.pas setnja trajanje6. Menjajte vreme trajanja šetnje
Umesto svakodnevnog izlaska od pola sata, potrudite se da imate i duže  šetnje. Jedan dan pasa izvedite u kraću šetnju, a sledećeg dana odvojite više vremena za duže druženje u prirodi. Potrudite se da ga svaki put zabavite nekom novom igrom i boravak van kuće učinite drugačijim i posebnim.pas igra u parku7. Ispunite šetnju aktivnostima
Šetnja jeste jedan od oblika vežbe za psa , ali umesto što će te pustiti psa da sam besciljno trči po parku, ponesite lopticu i igrajte se, neka vaše druženje bude zanimljivo, a i korisno. I vi i vaš pas ćete se odlično zabaviti, a ljubimac će potošiti mnogo više energije.
pas setnja 28. Napravite pauzu
Iako izlazak u šetnju, park ili prirodu jeste jedan od načina da vaš pas bude u dobroj kondiciji ne zaboravite da napravirte pauzu. Sedite na klupu, odmorite malo, pomazite psa i uživajte u drženju.