Mačke su uglavnom veoma aktivne, radoznale i razigrane, ali naravno među njima ima i lenjivica koje je teško zainteresovati za neku aktivnost i igru. Nedostatak fizičke aktivnosti kod mačaka može dovesti do letargije, prekomerne telesne težine i mnogih drugih zdravstvenih problema. Predstavljamo vam osam jednostavnih i interesantnih načina zabave za vašu mezimicu:

U osmišljavanju igara za mačku ne treba zaboraviti da ove ljubimice imaju prirodni instinkt da vrebaju, love i istražuju teritoriju. Osnovni princip korišćenja igračaka je slučajnost i raznolikost.
1. Papirna kesa ili maramice mogu biti beskrajno zabavna igra za mačku. Istraživanje i zavlačenje u papirnu kesu uvek je interesantno mnogim mačkama. Igranje sa papirnim maramicama takođe, a osim toga mnoge mezimice uživaće u poteri za običnom zgužvanom aluminijumskom folijom.
2. Običana kartonska kutija uvek je zanimljiva ovim ljubimicama. Mnoge mačke takođe uživaju u penjanju u kartonske kutije i skrivanju u njima.
3. Ping pong loptica takođe može biti veoma interesantna za lov vašoj mezimici.
4. Možete nabavite laserski pokazivač, koji nije skup, a mačke će „poludeti” pokušavajući da ulove malu crvenu tačku, a dobra alternativa je i neka svetleća igračka.

5. Malu krpena lutkica pogotovu ako  ima noge i rep, takođe može poslužiti za igru.
6. Ukoliko ste u mogućnosti povremeno priuštite vašoj ljubimici društvo druge mačke.
7. Pokušajte da naučite mačku nekom novom triku. Pripremite i nekoliko poslastica da je nagradite  za svaki uspeh.
8. Postavljanje ležaljki kraj prozora takođe će povećati mogućnost za osmatranje spoljašnjeg sveta, što doprinosi razbijanju monotonije.
Pre nego svojoj mački ponudite neku novu igračku, najpre proverite može li se time bez opasnosti igrati.